Arogancia a drzosť zubných lekárov , nepozná hranice.

11. decembra 2019, nino16, Zdravotníctvo

Každý pacient, ktorý príde k zubárovi na ošetrenie , musí, akože musí, pretože aj nemusí zaplatiť za ošetrenie. Pacient má právo sa dožadovať od lekára, prečo platí toľko, koľko mu povedal lekár, aby zaplatil a koľko za daný úkon zaplatí zdravotná poisťovňa. Mnohí zubní lekári sa nemusia obávať takýchto otázok od pacienta, pretože sa mnohí pacienti po ošetrení neopýtajú , prečo platia takú sumu. Pacient zaplatí takú sumu za ošetrenie, ktorú si potom lekár vypýta od zdravotnej poisťovni. Pacient vlastne zaplatil niečo, čo si zubný lekár, nechá zaplatiť od zdravornej poisťovni. Je to verejné tajomstvo zubných lekárov a nikto s tým nič neurobí, jednoducho sa to ignoruje, a život ide ďalej. Zubári si „mastia vrecká“, chodia na luxusné dovolenky, ktoré im platíme ako pacienti a oni sa tvária , že je všetko v poriadku a akú kvalitnú službu / ošetrenie / nám urobili. A pacient, ten si musí robiť vážne starosti, ako a z čoho zaplatia prípadné ďalšie ošetrenie. Ak pacient nemá požadovanú sumu peňazí na zaplatenie ošetrenia , ktoré si vlastne lekár vyučtuje od zdravotnej poisťovni / lekára nezaujíma, či pacient má, alebo nemá na zaplatenie ošetrenia /, tak si pacient musí peniaze požičať a zaplatiť za ošetrenie.

Lekára jednoducho nazaujíma, či pacient má , alebo nemá peniaze, zaplať a odchod. Sú lekári, osobne som sa presvedčil / a robia to mnohí zubní lekári /, skôr ako si pacient sadne do kresla, pýtajú si zdravotný preukaz a občiansky preukaz a ak nemáte peniaze za ošetrenie , alebo odmietate zaplatiť za ošetrenie, zdravotný preukaz , alebo občiansky preukaz ,Vám nevráti, pokiaľ pacient nezaplatí.

Na takýto postup , lekár nemá právo, ale bohužiaľ, aj toto stáva ! Ak sa pacient pôjde sťažovať na takéto správanie zubného lekára, pravdepodobne bude mať problém pri nasledujúcom ošetrení. Aký problém, to si určite každý domyslí.

Stretávam sa s oveľa vážnejším problémom. Jeden nemenovaný zubný leká, má nainštalovanú kameru na dverách ambulancie!!! Z ambulancie vlastne vidí cez kameru na pacienta. Takto „ monitorovať „ pacientov v čakárni je neprípustné ! Alebo áno? Zubní lekári si dovolia toľko, koľko im dovolíme. A my pacienti, im dovoľujeme veľmi veľa,.