Kaufland a jeho protiepidemiologické opatrenia .

21. septembra 2020, nino16, Nezaradené

V týchto dňoch je to už samozrejmosť, že občan, ktorý vstupuje do obchodu  , alebo nákupných centier, si musí, aspoň tak upozorňujú zákazníkov, povinnosť nasadiť si rúško na tvár a uskutočniť dezinfekciu rúk. V prvých týždňoch po prepuknutí , prepáčte mi to pomenovanie – mediálna pandémia, bolo zo strany napr. Kauflandu , prísne kontrolované nosenie rúšok a dezinfekcia rúk. Stála služba SBS, ktorá stála pri vchode „ mala plné ruky práce „ ! Teraz tam už nie je. A nákupné vozíky?

Dezinfekcia nákupných vozíkov , sa zásadne nerobí a práve tieto nákupné vozíky, by mali byť dezinfikované každý deň. Aj zákazník si musí  pri každom vstupe do Kauflandu dezinfikovať ruky. A vozík sa nemusí dezinfikovať? Veď na hmatadlách vozíkov je všetko možné, kto vie kto pred ním držal vozík. A to vozenie detí vo vozíku rodičmi, ani nehovorím.

Netvrdím, že je to tak všade , ale nikto nekontroluje dezinfekciu rúk, dezinfekčný stojan na ruky je umiestnený úplne na boku a ruky si dezinfikuje každý piaty, šiesty zákazník a aj to len tak pre formu.

A pokiaľ sa týka nákupných vozíkov, často vidieť vozíky na parkoviskách, ktoré tam niekedy vodič nechá , keď si naloží tovar do auta .  Pochybujem, že by ich pravidelne dezinfikovali tak , ako požadujú dezinfekciu rúk pred vstupom do predajni.!

Ak niekto vie, kde sa tieto nákupné vozíky dezinfikujú, osobne sa prídem pozrieť.