Založ si blog

Referendum 2021

Celé Slovensko žije veľmi významnou politickou udalosťou, ktorá sa týka nás všetkých – referendum 2021. Aj keď uskutočnenie samotného referenda o predčasných volieb,  prichádza do úvahy v septembri, už teraz sú „tlaky“ na zmarenie tohto referenda, alebo jeho vyhlásenie za neplatné. Kto môže mať, alebo má , tak veľký záujem, aby sa referendum 2021 nekonalo, alebo  bolo vyhlásené za neplatné.

Súčasná vládna koalícia sa referenda veľmi bojí, pretože by sa do parlamentu asi nedostala, alebo , ak sa dostane , vládu nezostaví. Tento stav súčasnej vládnej koalícii vyhovuje a chcú to dokončiť do konca volebného obdobia. Referenda sa bojí aj prezidentka Čaputová. Jedno z jej posledných opatrení proti občanom SR :

Za nadávky na Čaputovú basa 3 roky.

Čaputová sa boji názoru verejnosti, preto zakazuje slobodu slova na internete.

  1. júna Čaputová podpísala novelu Trestného zákona.

Do Trestného zákona má pribudnúť nový trestný čin nebezpečného elektronického obťažovania. Pokrývať má najnebezpečnejšie prípady kybernetickej šikany. Novela bude účinná od 1. júla.

Tri roky odňatia slobody môžu podľa novej legislatívy hroziť tomu, kto cez elektronickú komunikačnú službu či počítačovú sieť alebo systém druhú osobu úmyselne dlhodobo ponižuje, zastrašuje, neoprávnene koná v jej mene alebo spôsobuje iné podobné dlhodobé obťažovanie. Trest môže hroziť v prípade, že páchateľ neoprávnene zverejní alebo sprístupní inej osobe obrazový, zvukový alebo obrazovo-zvukový záznam prejavu osobnej povahy, ktorý získal so súhlasom danej osoby, pričom tento záznam môže ohroziť jej vážnosť alebo jej privodiť inú vážnu ujmu na právach.

Ak trestný čin páchateľ urobí z osobitného motívu alebo ho spácha na chránenej osobe, hroziť mu môže jeden až štyri roky za mrežami. Ak ním spôsobí značnú škodu, alebo s úmyslom získať značný prospech, alebo bol za taký čin v predchádzajúcich 24 mesiacoch odsúdený, hrozí mu trest dva až šesť rokov za mrežami.

Inými slovami – občan Slovenska nemá právo na názor.

Politické práva . čl. 26 Ústava SR:

Predaj elektrární pod cenu?

12.09.2022

Ne internete som našiel túto informáciu, že Dzurinda predal elektrárne pod cenu. Neviem žiadne bližšie informácie o tomto predaji, ale asi je na tom niečo pravdy, keď sa takáto informácia objavila na internete. Dzurindova doba a jeho bývalá „ MOC „ je už dávno preč, ale asi nie celkom, keď dokázal urobiť takýto kšeft, nevýhodný pre Slovensko. Na Slovensku je [...]

Dnes som našiel na FB.

16.07.2022

Po prečítaní tohoto príspevku, som nadobudol presvedčenie, že táto osoba sa zbláznila a úplne stratila rozum. Ctená pani Pekárová, Adamová, uvedomujete si vôbec, čo ste povedali? Že Ukrajinci potrebujú pomoc, je samozrejmé, ale za takú cenu , ako píšete? Tie byty podľa Vás budú brať občanom Slovenska, alebo sa občan má prihlásiť na úrade a odovzdať svoj byt, [...]

Referendum o predčasných voľbách.

09.06.2022

Už sa toho napísalo veľmi veľa, opozičné strany argumentujú všetkým možným na adresu súčasnej vlády – aká je neschopná, aké vážne politické prešľapy robia jednotliví členovia vlády na čele s predsedom vlády Hegerom ap. Referendum, ktoré bolo vypísané a viac ako 600 tisíc občanov Slovenska svojím podpisom vyjadrili vôľu vypísať referendum o predčasných [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 302113x
Priemerná čítanosť článkov: 5209x

Autor blogu

Kategórie