Má, alebo mala právo prezidentka SR, odmietnuť referendum o predčasných voľbách?

14. januára 2022, nino16, Nezaradené

Referendum  o predčasných voľbách, ktoré organizovala opozičná strana SMER-SD,  to jednoznačne vyjadrili občania SR svojimi podpismi na petičných hárkoch. Aj napriek tomu, že toto referendum podpísalo viac ako 500 tisíc občanov SR a tým jasne vyjadrili, že chcú predčasné voľby, prezidentka tieto výsledky „ zmietla  „ zo stola a toto referendum odmietla vypísať !!! Aký mala dôvod?

Vládna koalícia, sa veľmi bojí referenda, tj výsledku referenda, pretože by sa už do parlamentu určite nedostala a také niečo si predsa nemohla dovoliť.

Táto skutočnosť veľmi trápi terajšiu vládnu koalíciu, čo by sa stalo , alebo nasledovalo, keby sa do parlamentu nedostala. Mnohí sa , v prípade predčasných volieb do parlamentu určite nedostanú / z vládnej koalície aj opozície./ Ale najväčší problém budú mať poslanci za vládnu koalíciu, ktorí sú ale presvedčení, že sa do parlamentu dostanú, aspoň si to mnohí myslia. Budúcnosť poslancov, resp. ich úspešnosť, že budú zvolení do parlamentu SR , bude rozhodovať, ako sa skončí , okrem iného otázka očkovania proti Covidu. Vládna koalícia je nateraz dosť opatrná, aby vyhlásila povinné očkovanie. Aj keď v tomto období . je očkovanie nepovinne/povinné !

Opozícia, hlavne SMER-SD, sa už vyjadrila, že sa poslanci vládnej koalície, budú zodpovedať za ,v mnohých prípadoch páchanie trestnej činnosti. Naozaj sa budú mnohí, terajší poslanci z vládnej koalície zodpovedať za svoje rozhodnutia, ktoré urobili a robia?

A zmarené referendum o predčasných voľbách? To v tejto dobe nikoho / prezidentku ani poslancov vládnej koalície /  nezaujíma a celé referendum upadlo do zabudnutia. A pokiaľ bude pri moci táto vládna garnitúra, žiadne referendum o predčasných voľbách  nebude !!!