Založ si blog

Slobodné voľby na Slovensku? Ešte neboli!

Či sa Vám to páči, alebo nie, neboli.Je to môj názor.  V júni 1990 sa konali akože, aspoň sa tomu tak hovorí, slobodné voľby. V čom boli slobodné v roku 1990 a v čom boli slobodné , každé ďalšie voľby na Slovensku do roku 2016?

V roku 1990 boli voľby orgnizované tak, že každý opávnený volič dostal poštou do schránky volebné lístky, všetkých pollitických strán, ktoré kandidovali do FZ. Keď sa volič rozhodol, komu dá svoj hlas , v deň volieb prišiel do volebnej miestnosti a odvolil. Oprávnený volič musel ísť / to bola povinnosť / za plentu tj miesto , kde upravil svoj hlasovací lístok,/ mohol to urobiť aj doma / a hlasovací lístok potom vložil s obálkou do volebnej urny. Ostatné volebné lístky / obyčajne / nechal doma a mal ich na pamiatku. V tejto časti boli voľby ako každé iné. Bola však veľká skupina voličov, ktorí museli ukázať na určitom mieste a niekomu, že nevolili tých zlých komunistov a volebné lístky tejto politickej strany odovzdal na tom určitom mieste. Prečo to musela urobiť táto skupina ľudí? V čom bola táto skutočnosť demokratická, resp. slobodná voľba?

Prenosné volebné urny sa používajú dodnes. Je to úplne samozrejmé a ak opávnený volič nemôže uskutočniť svoje volebné právo zo zdravotných dôvodov, komisia príde osobne za ním s prenosnou urnou, aby mohol odvoliť. Som presvedčený, že v mnohých prípadoch týmto voličom povedia z komisie , koho majú voliť. Po príchode do volebnej miestnosti sa tieto hlasovacie lístky ponechávajú v prenosnej urne. Tie sa vyberajú až pri ščítavaní hlasov. Tieto hlasovacie lístky by sa mali vkladať okamžite do hlasovaciej urny po príchode do volebnej miestnosti. Nič také sa nerobí.

A ako to robí dnes? Hlasovacie lítky oprávnený volič dostane do rúk po príchode do volebnej miestnosti, odíde na miesto pre úpravu hlasovacích lístkov a upravené hlasovacie lístky vloží do volebnej urny. Ostatné volebné lístky musí / zdôrazňujem musí /odhodiť na určené miesto. Keby tak neurobil, komisia mu prikáže , aby tieto hl. lístky odovzdal. Na tieto hlasovacie lístky si členovia komisie dávajú veľký pozor. Prečo je táto povinnosť vrátiť tieto lístky? Komu na tom záleží? To predsa vie veľa ľudí, hlavne tie olitické strany, ktorým veľmi záleží na volebnom výsledku. Voľby 2019, keď boli voľby prezidenta, dopadli tak , ako dopadli. Veľa sa toho napísalo, že to bol velebný podvod. Prečo sa neprepčítavali hlasovacie lístky tak, ako o tom hovoril napr. pán Harabin. Komu na tom záležalo, aby sa takéto prepčítanie volebných lístkov nauskutočnilo? Už sa o tom nehovorí. Ticho pred búrkou?

Toto sú tie slobodné voľby. Slobodné voľby by boli vtedy, keby výsledky zodpovedali skutočnosti tak, ako volič reálne volil.

Volby v roku 2020 – to bude najväčší volebný podvod, aký na Slovensku ešte nebol !

Ale máme predsa slobodné voľby a môžeme sa slobodne rozhodnúť. Ano , volič  sa môže slobodne rozhodnúť, o ktorej hodine pôjde voliť, upraviť / zakrúžkovať / volebný lístok a tam to pre voliča slobodne končí. O ostatné sa postarajú……., ale to predsa vieme všetci, alebo aspoň všetci.

Predaj elektrární pod cenu?

12.09.2022

Ne internete som našiel túto informáciu, že Dzurinda predal elektrárne pod cenu. Neviem žiadne bližšie informácie o tomto predaji, ale asi je na tom niečo pravdy, keď sa takáto informácia objavila na internete. Dzurindova doba a jeho bývalá „ MOC „ je už dávno preč, ale asi nie celkom, keď dokázal urobiť takýto kšeft, nevýhodný pre Slovensko. Na Slovensku je [...]

Dnes som našiel na FB.

16.07.2022

Po prečítaní tohoto príspevku, som nadobudol presvedčenie, že táto osoba sa zbláznila a úplne stratila rozum. Ctená pani Pekárová, Adamová, uvedomujete si vôbec, čo ste povedali? Že Ukrajinci potrebujú pomoc, je samozrejmé, ale za takú cenu , ako píšete? Tie byty podľa Vás budú brať občanom Slovenska, alebo sa občan má prihlásiť na úrade a odovzdať svoj byt, [...]

Referendum o predčasných voľbách.

09.06.2022

Už sa toho napísalo veľmi veľa, opozičné strany argumentujú všetkým možným na adresu súčasnej vlády – aká je neschopná, aké vážne politické prešľapy robia jednotliví členovia vlády na čele s predsedom vlády Hegerom ap. Referendum, ktoré bolo vypísané a viac ako 600 tisíc občanov Slovenska svojím podpisom vyjadrili vôľu vypísať referendum o predčasných [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 303244x
Priemerná čítanosť článkov: 5228x

Autor blogu

Kategórie