Založ si blog

Otvorený list ministerke Ing. Gabriele Matečnej, alebo potravinová sebestačnosť .

Vážená pani ministerka ,Ing. Gabriela  Matečná, ako ministerka pôdohospodárstva  musíte mať všetky informácie , dôkazy a argumenty o potravinovej sebestačnosti na Slovensku, aspoň by to tak malo byť.

Inými slovami mali by Ste mať také informácie, ktoré jednoznačne dakazujú , či sme potravinovo sebestační na Slovensku, alebo sme plne odkázaní na dovoz potravín zo zahrničia.

Ste absolventka VŠP v Nitre, takže problematika poľnohospodárstva, by Vám mala byť veľmi blízka. Aspoň si to myslím. Podľa  pracovného zaradenie uvedené na internete, Ste vlastne priamo v poľnohospodárstve/ na družstve / nikdy nepracovala a s riadením výroby v RV, alebo ŽV, nemáte žiadne skúsenosti a prax.

Ja som absolventom tej istej školy ako Vy / agronomická fakulta /  a po skončení školy som išiel pracovať na poľnohospodárske družstvo, kde som pracoval dlhé roky, ako vedúci pracovník.

Píšem to preto, lebo viem ako sa dorábali plodiny v RV, koľko mäsa sa dodávalo na bitúnok, koľko mlieka sa dodávalo do mliekární  ap. Inými slovami, dorábali sme , ako bývalé ČSSR dostatok potravím , aby sme boli potravinovo sebestační. A to sme aj boli , potravinovo sebestační. Viedli sa presné záznamy, koľko je ha  ornej pôdy, na ktorej sa dorábajú plodiny, koľko hospodárskych zvierat sa chová , koĺko ha je lúk a pasienkov ap. Tých ukazovateľov je omnoho viac, spomenul som len niektoré.

Preto mi dovoĺte požiadať Vás o odpovede na nasledovné otázky, nakoľko na tieto otázky mám právo nie len ja , ale všetci občania Slovenska a Vy Ste povinná poskytnúť odpovede na tieto otázky:

  1. koľko ha ornej pôdy bolo na Slovensku od začiatku roka 1990?
  2. koľko ha ornej pôdy sa využívalo na dopestovanie plodín / obilniny / ?
  3. koľko ha ornej pôdy sa sprivatizovalo súkromnými osobami a ako využívajú túto pôdu ?
  4. Koľko ornej pôdy sa zalialo betónom na výstavbu automobliek ?
  5. koľko ha lúk a pasienkov sme mali na Slovensku od roku 1990 a koľko ich má Slovensko
  6. v súčastnosti?
  7. koľko ha ornej pôdy sa v súčastnosti obrába?
  8. koľko ton obilovín sa dorábalo od roku 1990 a koĺko ton obilovín sa dorába v súčastnosti?
  9. koľko ha ornej pôdy je sprivatizovanej a  na ktorých sa nič nepestuje?
  10. koľko poľnohospodárskych družstiev bolo v roku 1989 a koľko ich je v súčastnosti ?
  11. koľko ha lúk a pasienkov sa obrába  a pod.

 

Mohol by som pokračovať, ale to by nateraz stačilo. Toto všetko, okrem iného sa podieľa na potravinovej sebestačnosti.Aké potraviny a v akom množstve sa dovážajú na Slovensko ? Pokiaľ sa týka potravín, ktoré občan Slovenska konzumuje , sú omnoho horšie ako napr. v Rakúsku. Osobne som sa presvedčil a dovolím si tvrdiť, že potraviny, ktoré sa predávajú na Slovensku, by si napr. v Rakúsku nikto nekúpil!  Ak dovolíte pani ministerka, prečo sa na Slovensku predáva chleba na kusy??? Dovolím sa dať dať do pozornosti môj iný článok, ako sa predáva chleba na Slovensku.

V jednej televíznej diskusii sa nechal počuť pán Sulík, že keby sme neboli v EÚ, na Slovensku   by bol  hladomor! Tak aká je vlastne potravinová sebestačnosť na Slovensku???

 

Predaj elektrární pod cenu?

12.09.2022

Ne internete som našiel túto informáciu, že Dzurinda predal elektrárne pod cenu. Neviem žiadne bližšie informácie o tomto predaji, ale asi je na tom niečo pravdy, keď sa takáto informácia objavila na internete. Dzurindova doba a jeho bývalá „ MOC „ je už dávno preč, ale asi nie celkom, keď dokázal urobiť takýto kšeft, nevýhodný pre Slovensko. Na Slovensku je [...]

Dnes som našiel na FB.

16.07.2022

Po prečítaní tohoto príspevku, som nadobudol presvedčenie, že táto osoba sa zbláznila a úplne stratila rozum. Ctená pani Pekárová, Adamová, uvedomujete si vôbec, čo ste povedali? Že Ukrajinci potrebujú pomoc, je samozrejmé, ale za takú cenu , ako píšete? Tie byty podľa Vás budú brať občanom Slovenska, alebo sa občan má prihlásiť na úrade a odovzdať svoj byt, [...]

Referendum o predčasných voľbách.

09.06.2022

Už sa toho napísalo veľmi veľa, opozičné strany argumentujú všetkým možným na adresu súčasnej vlády – aká je neschopná, aké vážne politické prešľapy robia jednotliví členovia vlády na čele s predsedom vlády Hegerom ap. Referendum, ktoré bolo vypísané a viac ako 600 tisíc občanov Slovenska svojím podpisom vyjadrili vôľu vypísať referendum o predčasných [...]

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 303246x
Priemerná čítanosť článkov: 5228x

Autor blogu

Kategórie