Založ si blog

Kaufland, z lásky k Slovensku, alebo chlieb náš každodenný daj nám dnes.

Nie, nebudem citovať ani písať celú veľmi známu modlitbu , alebo vypisovať iné modlitby. Všetci ju poznáme.

Ale bude reč o chlebe, ktorý denne všetci kupujeme v obchodoch potravín v obchodých reťazcoch Kaufland ap.

Bolo by zbytočné písať, aká je dôležitá táto potravina, bez ktorej si ani nevieme predstaviť každý stravovací deň. Prídeme do obchodu potravín, zamierime k regálom pečiva a chleba, ktorý vložíme do nákupného košíka , dokúpime  ďalšie potraviny, ktoré potrebujeme a ideme k pokladni. Každodenný štandard, pokladníčka zaučtuje celý tovar a aj chleba. Prečo zdôrazňujem aj chleba? Pozrie sa na chleba, vie či je to 1 kg alebo 1,5 kg chleba nahodí cenu, zaplatíte a odchádzate preč. Na pokladničnom bloku je chleba ako 1000 g a cena. Ako vie pokladníčka, že práve tento chleba má 1000 g? Prečo počíta chleba ako kus, keď je to vážený tovar? Vážený tovar sa predsa predáva podľa  váhy a nie ako kus!!!

A podľa nariadenia SOI sa chleba musí predávať ako vážený tovar a to znamená, že chleba sa nesmie predávať ako kus. Bohužiaľ, robí sa to všade a vo všetkých obchodoch potravín a obchodných reťazcoch. Mýlim sa ? Rád sa prídem pozrieť tam, kde sa chlieb váži.

 

Inými slovami, každý chlieb, ktorý zákazník kupuje sa musí odvážiť a pri pokladni sa zaplatí jeho reálna váha. Skutočnosť je taká, že chleba si síce odvážiť môžete, ale cenu nenahodí, pretože tam taká položka nie je. A prečo tam taká položka nie je? A prečo by tam mala byť? Obchody s potravinami to vôbec nezaujíma a túto skutočnosť ignorujú. Každý si dovolí toľko, koľko môže a koľko mu dovolia zákazníci. A v tomto prípade Kaufland / a nie len Kaufland / si toho dovoľuje až moc!

Predaj elektrární pod cenu?

12.09.2022

Ne internete som našiel túto informáciu, že Dzurinda predal elektrárne pod cenu. Neviem žiadne bližšie informácie o tomto predaji, ale asi je na tom niečo pravdy, keď sa takáto informácia objavila na internete. Dzurindova doba a jeho bývalá „ MOC „ je už dávno preč, ale asi nie celkom, keď dokázal urobiť takýto kšeft, nevýhodný pre Slovensko. Na Slovensku je [...]

Dnes som našiel na FB.

16.07.2022

Po prečítaní tohoto príspevku, som nadobudol presvedčenie, že táto osoba sa zbláznila a úplne stratila rozum. Ctená pani Pekárová, Adamová, uvedomujete si vôbec, čo ste povedali? Že Ukrajinci potrebujú pomoc, je samozrejmé, ale za takú cenu , ako píšete? Tie byty podľa Vás budú brať občanom Slovenska, alebo sa občan má prihlásiť na úrade a odovzdať svoj byt, [...]

Referendum o predčasných voľbách.

09.06.2022

Už sa toho napísalo veľmi veľa, opozičné strany argumentujú všetkým možným na adresu súčasnej vlády – aká je neschopná, aké vážne politické prešľapy robia jednotliví členovia vlády na čele s predsedom vlády Hegerom ap. Referendum, ktoré bolo vypísané a viac ako 600 tisíc občanov Slovenska svojím podpisom vyjadrili vôľu vypísať referendum o predčasných [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 303489x
Priemerná čítanosť článkov: 5233x

Autor blogu

Kategórie