Založ si blog

Všeobecná zdravotná poisťovňa vs. lekári!

Chcete vedieť , koľko si lekári vyučtujú  od zdravotnej  poisťovne za ošetrenie každého pacienta? Zaregistrujte sa a zdravotná poisťovňa Vám bude posielať výpis z Vášho účtu za určité obdobie.

Poistenci Všeobecnej zdravotnej poisťovne , majú možnosť sledovať vo svojom účte na web. stránke VZP – po registrácii/, ktorí lekári / napr. zubní lekári /si píšu, resp. účtujú výkony za ošetrenie ap. Pri požiadavke o výpis z účtu VZP, príde za určité obdobie , komplet výpis výkonov. Je nutné zdôrazniť, že každý zubný lekár , si vypýta za ošetrenie platbu v hotovosti a lekára nezaujíma, či pacient má , alebo nemá dostatočnú hotovosť na úhradu zákroku. Pacient musí zaplatiť!!! Ak pacient nemá dostatok peňazí, lekár Vám dá uhradiť platbu na splátky.

Touto platbou to ale nekončí. Zubný lekár si tento uskutočnený zákrok / v tomto prípade ošetrenie zuba / nechá zaplatiť aj od zdravotnej poisťovne. Ten istý zákrok dostáva zaplatené zubný lekár  2 x!!! Ako? Uvediem moju platbu:

Podĺa výpisu z môjho účtu za výkon,  som zaplatil za V 05 v celkovej sume 8.24 € a za V 41 som zaplatil 24.72 €. Celkovú suma, podľa výpisu, ktorú som zaplatil = 32.96 €.

Podľa cenníka ošetrujúceho lekára/ vyvesený v ambulancii  viď. obr /, ktorý som odfotil, som mal zaplatiť len 32,14 €.

Zvýraznený riadok : 55 € plná platba, 22.86 € platba pacienta v hotovosti a 32.14 € uhrádza poisťovňa.

 

 

 

 

 

Ja som v skutočnosti uhradil v hotovosti celú platbu , tj  55 € !!! A takto to  tento nemenový zubný lekár, robí pravidelne !!!

Poznáte zubného lekára, ktorý si nepýta peniaze v hotovosti za ošetrenie a následne si to vypýta aj od zdravotnej poisťovne? Ja určite nie. Má to zaplatené dva krát. A takto to robia všetci zubní lekári.

Mal by sa ísť pacient sťažovať na takého lekára? Môže, ale musí počítať s problémami pri ďalšom ošetrení.

A ešte jedna zaujimavá platba, ktorá pravidelne chodí na účet všeobecného lekára – tzv. kapitačný paušál. To je , podľa vyjadrenia VZP poplatok, ktorý dostáva všeobecný lekár na svoj účet od VZP za každého pacienta, každý mesiac, ktorý je v jeho obvode!!!

 

Predaj elektrární pod cenu?

12.09.2022

Ne internete som našiel túto informáciu, že Dzurinda predal elektrárne pod cenu. Neviem žiadne bližšie informácie o tomto predaji, ale asi je na tom niečo pravdy, keď sa takáto informácia objavila na internete. Dzurindova doba a jeho bývalá „ MOC „ je už dávno preč, ale asi nie celkom, keď dokázal urobiť takýto kšeft, nevýhodný pre Slovensko. Na Slovensku je [...]

Dnes som našiel na FB.

16.07.2022

Po prečítaní tohoto príspevku, som nadobudol presvedčenie, že táto osoba sa zbláznila a úplne stratila rozum. Ctená pani Pekárová, Adamová, uvedomujete si vôbec, čo ste povedali? Že Ukrajinci potrebujú pomoc, je samozrejmé, ale za takú cenu , ako píšete? Tie byty podľa Vás budú brať občanom Slovenska, alebo sa občan má prihlásiť na úrade a odovzdať svoj byt, [...]

Referendum o predčasných voľbách.

09.06.2022

Už sa toho napísalo veľmi veľa, opozičné strany argumentujú všetkým možným na adresu súčasnej vlády – aká je neschopná, aké vážne politické prešľapy robia jednotliví členovia vlády na čele s predsedom vlády Hegerom ap. Referendum, ktoré bolo vypísané a viac ako 600 tisíc občanov Slovenska svojím podpisom vyjadrili vôľu vypísať referendum o predčasných [...]

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

koľajnice, zmena

V Nemecku horel vlak, dvaja cestujúci sú zranení

27.04.2024 06:08

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť.

Russia Putin

Prepych a pád Putinovho generála. Aký luxus si užíval a ohrozí jeho škandál ministra obrany?

27.04.2024 06:00

Timur Ivanov protekčne prideľoval zákazky podnikateľovi, ktorý mu na revanš bezplatne postavil vilu a zadarmo obnovil nehnuteľnosť z 19. storočia.

Ondrej Lunter, župan, Michal Urda, primár, Martin Caudt

„Pľúciarov“ je zúfalo málo: Pacienti čakajú mesiace a čoraz viac ich zostáva úplne bez lekára

27.04.2024 06:00

Podľa posledných údajov NCZI na Slovensku 163 pneumologických a ftizeologických ambulancií, teda 303 lekárov a sestier, vybavilo za rok 763 709 návštev pacientov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 58
Celková čítanosť: 303546x
Priemerná čítanosť článkov: 5234x

Autor blogu

Kategórie